tisdag, maj 02, 2006

Nätverk mot rasism i Blekinge återuppstår

Som en reaktion mot nazistmarschen igår har SSU:s distriktsordförande Sarah Tehagen van Darvé tagit initiativet till att väcka liv i det gamla Nätverk mot rasism i Blekinge. Målet är att alla demokratiska krafter i Blekinge ska gå samman i kampen mot främlingsfientligheten.

Eftersom jag själv var ordförande för nätverket före valet 2002 har jag idag hjälpt Sarah med arbetet att väcka det till liv igen. Nätverket är helt opolitiskt och ska förhoppningvis kunna samla allt från scouter till Svenska kyrkan. Om nätverket ska bli riktigt starkt krävs dock att Karlskronas unga engagerar sig. Då är inte minst gymnasieskolornas elevråd viktiga.

Under dagen presenterade Sarah och en ung LUFare initiativet på Radio Blekinge. Sarah, jag och min gamle vapendragare folkpartisten Filip Issal presenterade också initiativet på SVT:s sydnytt. Tanken är att vi inom ett par veckor ska samla till ett stormöte där vi tillsammans planerar den kommande kampen för demokratin. Nu behövs ett grundligt demokratiskt renhållningsarbete, precis som inför förra valet!