torsdag, juli 27, 2006

Fortsatta strider i Libanon

Efter att vi igår gick ut hårt och krävde att Israels ambassadör skulle utvisas gick också de socialdemokratiska sidoorganisationerna S-Kvinnor och Broderskap ut med hårdare krav för att den svenska regeringen ska agera kraftfullt.

De ställde även krav om att suspendera EU:s handelsavtal med Israel samt att ta hem Sveriges militärattaché från Israel. Två krav jag självklart ställer mig bakom. Skulle Sverige genomföra allihop skulle det bara vara en ännu starkare markering mot Israel.

Jag vill också passa på och tacka alla som är med och kämpar och alla som har hört av sig och uttryckt sitt stöd för vårt krav. Det värmer att känna att man inte är ensam. Tack!

Idag fortsätter tyvärr offensiven i Libanon med oförändrad styrka. Vi måste därför fortsätta att driva våra krav och inte minst gå ut och manifestera vår åsikt. Fortsätt gärna att uppmana folk att skriva under Libanonuppropet.

Det har också kommit en del önskemål om att få se vårt pressmeddelande om utvisning av Israel ambassasör. I Bloggposten här under hittar ni det.

Bombningarna av Libanon och Beirut känns kusligt nog igen. Det är inte första gången tusentals civila får betala med sina liv när våldet triumferar. Så här uttalade sig en stor man sig vid ett annat fruktansvärt brott mot mänskligheten.

"Man bör kalla saker och ting vid deras rätta namn. Det som nu pågår i Vietnam är en form av tortyr. Därför är bombningarna ett illdåd. Därav finns många i modern historia. De förbinds ofta med namn: Guernica, Oradour, Babij Jar, Katyn, Lidice, Sharpville och Treblinka. Våldet har triumferat. Men eftervärldens dom har har fallit hårt över dem som burit ansvaret. Nu finns ännu ett namn att foga till raden - Hanoi julen 1972."

Olof Palme, december 1972.